“După ce doi iubiți dorm în același mormânt, apoi te poți îngriji de tine, te poți gândi la tine. Ca să nu întrerupem și să nu pierdem nota generală a poveștii și să nu stânjenim publicul…vă voi spune pe scurt povestea care mi-a fost trasă la sorți. La fel cum dai de o boală care vine pe nepusă masă și tu nu ai de ales, doar să i te supui…fie ei, fie lui…Trăia la Veneția un preot…i se spunea Alberto, deși numele lui real era Betto della Massa. Oamenii tind să-și schimbe numele atunci când decid să înceapă o viață nouă, dar să-și păstreze vechile năravuri. Slăvindu-l pe Hristos, Alberto nu uita să-și slăvească propriul trup după ce vărsa lacrimi pentru fiul lui Dumnezeu.”
Hectomeronul, adaptare dramatică a Decameronului lui Giovanni Boccacio, este un proiect al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, realizat în anul 2020, împreună cu o echipă extraordinară de regizori de teatru din 100 de țări ale lumii.
Decameronul este o colecție de o sută de nuvele, scrise între 1349 și 1353 de umanistul italian Giovanni Boccaccio. Este o operă alegorică, cunoscută pentru poveștile sale despre iubire, care apare sub toate aspectele sale, de la punctul de vedere erotic până la cel tragic. Dincolo de popularitatea sa, Decameronul rămâne un document important despre viața și obiceiurile din Italia secolului al XIV-lea.
Reviewuri pentru: Hektomeron – episodul 49