“Era destul de frumușică fără să aibă totuși un pic de înger cum am mai văzut la altele. Se socotea pe sine așa desăvârșită și așa de nobilă încât des prinsese a ponegri bărbați sau femei și orice lucru care-i ieșea în cale fără să se gândească deloc la dânsa care n-avea pereche de scârbă ce era, țâfnoasă și nesuferită de nu puteai să intri în voie nici pentru…Dumnezeu, dar pe deasupra să ținea așa măreață încât nici fi fost să fie copila regelui din Franța n-ar fi putut fi mai fudulă…Tot strâmba din nas de parcă miroseau toți cei pe care îi întâlnea sau îi vedea în cale. Se nimeri într-o zi ca întorcându-se acasă unde se afla și Fresco să mi se așeze lângă el, toată răsfățată și cu strâmbături și să înceapă abufni în râs. La care Fresco o întreabă el…”
Hectomeronul, adaptare dramatică a Decameronului lui Giovanni Boccacio, este un proiect al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, realizat în anul 2020, împreună cu o echipă extraordinară de regizori de teatru din 100 de țări ale lumii.
Decameronul este o colecție de o sută de nuvele, scrise între 1349 și 1353 de umanistul italian Giovanni Boccaccio. Este o operă alegorică, cunoscută pentru poveștile sale despre iubire, care apare sub toate aspectele sale, de la punctul de vedere erotic până la cel tragic. Dincolo de popularitatea sa, Decameronul rămâne un document important despre viața și obiceiurile din Italia secolului al XIV-lea.
Reviewuri pentru: Hektomeron – episodul 72