Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, un teatru de referință și unul dintre cele mai mari teatre din România, cu o tradiție de 170 de ani în producția teatrală ajunsă la notorietate internațională, a lansat pe 15 ianuarie 2021 un proiect internațional numit HEKTOMERON. Inspirat de Decameron de Giovanni Boccaccio scris cu peste 650 de ani în urmă, proiectul a pus în scenă cele 100 de nuvele ale cărții care reflectă starea de astăzi a lumii, în care izolarea, frica și moartea sunt prezente așa cum erau la vremea.
Cele 100 de episoade ale proiectului Hektomeron au fost unite printr-un maraton de teatru de 25 de ore, interpretat live pe 21 iunie 2021, creând astfel o reproducere autentică a Decameronului lui Boccaccio prin ceea ce este probabil cel mai lung spectacol de teatru din istorie – Ziua Hektomeron.
Fiecare episod a fost interpretat în limba română cu subtitrare în engleză de către actorii Teatrului Naţional „Marin Sorescu” care au lucrat cu 99 de artişti străini, singura excepţie fiind Radu Afrim, acesta, în calitate de director reprezentant al nostru din România, a colaborat cu Marius Manole, actor al Teatrului Național din București. Toate cele 100 de episoade ale proiectului Hektomeron au adus perspective și tehnici personale diferite, toate reunindu-se pentru a crea o imagine de ansamblu coerentă a vremurilor pe care le trăim și, de asemenea, creând o galerie de teatru contemporan din 100 de țări. O temă singulară apare, aceea a rezistenței omului atunci când se confruntă cu vremuri grele.
Reviewuri pentru: Hektomeron