“Prea iubitoare doamne și prea iubitori domni, agerimea minții adesea naște vorbe potrivite…depinde de împrejurare…vorbe frumoase și folositoare acelor ce le spun. Pe de altă parte, vorba găsește de cuviință să vină în ajutorul fricoșilor și le strecoară în gură, mă rog, la repezeală, vorbe pe care altminteri ei, răpuși fiind de frică, nu le-ar fi gândit nicicum. Acest adevăr vreau să vi-l povestesc acuma. Un om de vază din orașelul nostru, mărinimos și darnic, îndrăgostit de traiul cavaleresc, care prin vânători cu câinii și cu șoimii lui avea adesea prilej de desfătare, într-o zi, a vânat cu un șoimn de al lui, un stârc…”
Hectomeronul, adaptare dramatică a Decameronului lui Giovanni Boccacio, este un proiect al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, realizat în anul 2020, împreună cu o echipă extraordinară de regizori de teatru din 100 de țări ale lumii.
Decameronul este o colecție de o sută de nuvele, scrise între 1349 și 1353 de umanistul italian Giovanni Boccaccio. Este o operă alegorică, cunoscută pentru poveștile sale despre iubire, care apare sub toate aspectele sale, de la punctul de vedere erotic până la cel tragic. Dincolo de popularitatea sa, Decameronul rămâne un document important despre viața și obiceiurile din Italia secolului al XIV-lea.
Reviewuri pentru: Hektomeron – episodul 37