“Elisabeta, vâzându-l în fiecare zi, se îndrăgosti de el peste măsură. Lorenzo, lăsând deoparte celelalte fete, începu și el să se gândească doar la dânsa. Or, plăcându-se ei doi, așa, deopotrivă, până la urmă se puseră la adăpost ca să nu-i vadă ceilalți și făcură ce-și doreau mai mult ca orișice să facă. Petrecură ei așa, în mare desfătare și multă bucurie, dar nu se păziră deajuns…și într-o noapte, cel mai mare dintre frații Elisabetei îi văzu fără ca ei să-și dea seama. Când se lumină de ziuă, acesta le spuse și celorlalți frați ceea ce văzuse în legătură cu Elisabeta și Lorenzo. Și, pentru ca nu cumva să se aleagă cu rușinea, cei trei frați hotărâră să scape cât mai repede de ocara asta.”
Hectomeronul, adaptare dramatică a Decameronului lui Giovanni Boccacio, este un proiect al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, realizat în anul 2020, împreună cu o echipă extraordinară de regizori de teatru din 100 de țări ale lumii.
Decameronul este o colecție de o sută de nuvele, scrise între 1349 și 1353 de umanistul italian Giovanni Boccaccio. Este o operă alegorică, cunoscută pentru poveștile sale despre iubire, care apare sub toate aspectele sale, de la punctul de vedere erotic până la cel tragic. Dincolo de popularitatea sa, Decameronul rămâne un document important despre viața și obiceiurile din Italia secolului al XIV-lea.
Reviewuri pentru: Hektomeron – episodul 24