“Gingașă doamnă, după părerea mea, soarta nu își arată mai strălucit puterea ca în cei care, săraci ca vai de lume, încep să urce treptele domniei cum s-a întâmplat și cu…Ori, devreme, fiecare dintre noi se cuvine să ne ținem de miezul poveștilor noastre. O să vă spun și eu una, chiar daca înșiră în ea nenorociri și întâmplări cumplite. Poate o veți asculta. Mai fără chef, dar, să-mi fie cu iertare! După câte știu eu, țărmul care se întinde de la o zare la alta a Italiei este cea mai frumoasă parte a acesteia. Foarte aproape de Salerno este o coastă povârnită în mare. Amalfi îi zice și adună o grămadă de orașele cu grădini frumoase, fântâni și negustori bogați.”
Hectomeronul, adaptare dramatică a Decameronului lui Giovanni Boccacio, este un proiect al Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova, realizat în anul 2020, împreună cu o echipă extraordinară de regizori de teatru din 100 de țări ale lumii.
Decameronul este o colecție de o sută de nuvele, scrise între 1349 și 1353 de umanistul italian Giovanni Boccaccio. Este o operă alegorică, cunoscută pentru poveștile sale despre iubire, care apare sub toate aspectele sale, de la punctul de vedere erotic până la cel tragic. Dincolo de popularitatea sa, Decameronul rămâne un document important despre viața și obiceiurile din Italia secolului al XIV-lea.
Reviewuri pentru: Hektomeron – episodul 18