Șoarecele și bobița de strugure
poveste
Psihologia poveștilor este studiată de peste 60 de ani, iar implicațiile acesteia în dezvoltarea umană continuă să uimească. Există o nevoie umană primară de a spune și a asculta povești ce ne influențează pe toți, fie că suntem povestitori sau ascultători.
Philip Pullman , un scriitor de succes, încadrat de The Times ca fiind unul din cei mai importanți scriitori din 1945 până în prezent – a spus odată: „După hrană, adăpost și companie, poveștile sunt lucrul de care avem cea mai mare nevoie în lume”.
Există puține medii mai captivante decât o poveste bine spusă. De la ce s-a întâmplat, ce se va întâmpla în continuare până la conexiunile personale pe care le facem prin personaje și evenimente, toată lumea de la copii la adulți îndrăgește poveștile.
Ceea ce poate nu știți este că poveștile sunt o parte integrantă a artei persuasiunii – puterea de a convinge auditorul că povestea e reală. Cei din domeniul vânzărilor și al marketingului știu de multă vreme că poveștile depășesc datele statistice – care sunt reci și distante, când vine vorba de convingere, deoarece poveștile sunt mai ușor de înțeles.
Reviewuri pentru: Șoarecele și bobița de strugure