Steaua fără nume

' steaua fara nume teatru online e-theatrum

STEAUA FĂRĂ NUME este un spectacol în care comedia se împletește cu drama și este recomandat cu căldură tuturor celor care vor să viseze și să evadeze din cotidian. Este o savuroasă comedie romantică, plină de emoție, sensibilitate, lirism, empatie și, nu ultimul rând, umor.

Acțiunea se desfășoară în perioada dintre cele două războaie mondiale, un timp plin de bonomia și parfumul specifice epocii.

STEAUA FĂRĂ NUME este un specta...

Măturător de praf de stele

' Maturator de praf de stele teatru online e-theatrum

Cum ar fi să poți vedea într-o singură seară șapte personaje care defilează în fața ta pe o scenă a vieții?

Asta se întâmplă în spectacolul MĂTURĂTOR DE PRAF DE STELE o comedie care surprinde viciile sistemice ale societății și investighează modalități de opoziție față de acestea.

...

Emigranții

' emigrantii teatri online e-theatrum

Spectacolul este o lungă conversație între doi oameni diferiți, doi oameni care fac parte din clase sociale diferite. Doi oameni între care există o permanentă confruntare, o tentativă de omucidere și una de sinucidere, ambele eșuând în grotesc. Dialogul lor, la început banal, începe să ia forma unui duel în care, pas cu pas, AA și XX se demască reciproc.

Regia – Cătălin Cucu

Scenografia – Viorica Perju

Coregrafia &#...

Dănilă Prepeleac

' danila prepeleac teatru online e-theatrum

DĂNILĂ PREPELEAC este o aventură scenică, căreia îi corespund multiple teme de actualitate, este o invitație la dialog deschisă celor cărora le pasă, celor care nu și-au închis complet aripile, celor care persistă în căutare.

DANILĂ PREPELEAC este doar un început, un suport ludic pentru o chestionare nonconformistă a bunelor și relelor noastre.

Regie – Octavian Jighirgiu

Dramatizare – Ion Sapdaru

Costume –...

Cerere în căsătorie!

' cerere in casatorie teatro online e-theatrum

Vodevilul “Cerere în căsătorie”, de A.P. Cehov, poate fi considerat un studiu despre căsătorie în ideea de pact, de alianță liber consimțită, între bărbat și femeie, mai mult decât o uniune, nu în sens spiritual ce mai degrabă pragmatic, material.

Până la semnătură și DA avem mai întâi cerere și ofertă.

Versiunea scenică transformă tragismul situației, tratat într-o formă comică, în comicului situației tratat într-o f...

Atenție, aterizăm!

' atentie aterizam teatru online e-theatrum

“Atenție, Aterizăm!” o adaptare a uneia dintre cele mai produse comedii franțuzești de situație din lume, “Boeing, Boeing!”, de Marc Camoletti, aduce în atenția spectatorilor câteva situații plină de umor prin care trec cele șase personaje savuroase.

Acțiunea este plastă în zilele noastre, în Paris, întregile evenimente desfășurându-se în imobil personajului Bernard. Acesta este un arhitect de succes care duce o viață împărăteasc...

Alegerea

' Alegerea teatru online e-theatrum

Spectacolul ALEGEREA constituie o tulburătoare meditație despre om, despre spiritul și pasiunile lui, despre ispitele de tot felul care-l încearcă și despre locul ființei umane în univers.

Personajele alegorice rostesc replici filozofice încărcate de semnificații, astfel încât textul devine o confesiune redactată cu luciditate, sensibilitate și fină capacitate de sesizarea a slăbiciunilor firii omenești dar și a zonei de lumină care există ...